Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JIK värvar poängspelare – och tappar stjärna

Moa Schönning spelade med dubbellicens i JIK och Fröjered förra säsongen. Nu blir det JIK på heltid. Men enligt uppgifter tappar klubben också en av sina viktigaste spelare.

Moa Schönning har varit en pålitlig poängspelare i allsvenskan och division 1 de senaste säsongerna med Fröjereds IF. I januari anslöt hon till JIK på dubbellicens från moderklubben och fick då testa på spel i SSL för första gången.

Nästa säsong blir det JIK på heltid.

– Riktigt kul att få bli en del av JIK, känns som rätt steg för mig att ta. Det blir ny miljö med högre tempo och mer kvalitet. Jag är sugen på att utvecklas mer och det blir en utmaning att klättra upp till SSL och få vara med, säger Moa i ett pressmeddelande.

JIK:s sportchef Magnus Ander:

– Moas kapacitet har vi känt till länge, hon är en bollsäker spelare med bra speluppfattning. Moa har snittat över en poäng per match de senaste säsongerna, både som forward och back.

Kontraktet är skrivet på två år.

Enligt uppgifter till Sportbladet kommer JIK tappa en av sina största stjärnor. Tidningen skriver att 19-åriga Cajsa Elm, som gjorde 23 poäng på 23 matcher för JIK den gångna säsongen, är klar för Pixbo. Enligt Sportbladet ska de personliga avtalen slutförhandlats den gångna helgen.