LÄS MER: #jkpgåsikt kör en ny vända - med publiken i fokus

Jönköpings-Posten arrangerade #jkpgåsikt senast i april och frågan som Upplägget är detsamma som sist där det finns en scen med moderatorer, paneldeltagare och politiker. Och givetvis är allmänheten välkomna att komma och lyssna på debatten, som är gratis, på plats.

Temat för septembers samtal är alltså "Trafik och miljö - en krock för Jönköping?" och frågeställningen kommer att bestå av fyra blockfrågor. För att du som lyssnar på eller deltar i debatten har vi också skrivit flera artiklar på temat trafik och miljö:

• Kommer Jönköpings kommun att klara av klimatmålen?

LÄS:

LÄS: Kommunen lyckas inte få ner kvävedioxiden

• Bilfri innerstad eller inte? Var och hur ska vi parkera?

LÄS:

• Busstrafik och kollektivtrafik – hur är den i dag och hur ska den vara?

LÄS:

• Jönköping ska vara en cykelstad – vad blir det av det?

LÄS:

Vill du läsa mer på temat? Klicka på taggarna och under artikeln!

Paneldeltagarna kommer att bestå av representanter från politiska partier på kommun- och regionnivå och intresseorganisationer. Läs mer om de medverkande i faktarutan.

Kvällens moderatorer är JP:s granskande reporter Markus Engberg och Hallpressens biträdande livechef Sophia Magasanik, som båda ser fram emot uppdraget.

Det ska bli jätteroligt och jag hoppas att det ska bli en bra debatt med lite stuns i. Jag tror att upplägget är en bra form för att ta de politiska frågorna närmare medborgarna, säger Markus Engberg.

Det blir ett väldigt aktuellt tema när det sammanfaller med klimatveckan. Jag hoppas att många kommer och att publiken vill engagera sig. Det här är frågor som påverkar alla, oavsett om man är politiskt insatt eller inte, säger Sophia Magasanik.

Patricia Svensson, onlinechef på Hallpressen och JP, finns i publiken för att fånga upp frågor från åhörarna på plats.

Debatten kommer att sändas live på JP.se med start klockan 18.00. Diskutera gärna och ställ frågor till politikerna genom att använda hashtagen #jkpgåsikt.

LÄS MER: Kommunen får kritik för miljöarbetet