Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jönköping city håller stängt i jul

Jönköping city håller stängt julaftonen och juldagen och öppnar inte igen förrän annandagen. – Det måste vara lönsamt att ha öppet och det finner vi inte det vara, säger Jesper Steen, vd i bolaget Jönköping City.

– Vi har ändå haft mer öppet inför julen i år än vi brukar, som varje söndag, det har vi inte haft tidigare.

Jesper Steen pekar på ett allt större flöde på kafé- och restaurangfronten de senaste åren, att den utvecklingen går framåt. Men när det diskuteras butiksdöd och en allt hårdare konkurrens mellan stadskärna och köpcentrum kan det tyckas konstigt att inte testa mer öppettider, som i fallet Jönköping city.

– Vi har bra öppettider, tycker Jesper Steen. Jag hade gärna sett att hela stan höll öppet dygnet runt, men tyvärr går det inte. Man måste hela tiden väga för och emot, se till lönsamheten. Och vi känner att det inte finns någon efterfrågan direkt i juldagarna. Vi satsar i stället på mellandagsrean.

Men Väster väntar med denna till den 27 december. Det är bara Öster som slår upp portarna på annandag jul.

På Asecs är det stängt juldagen, annars är det öppet, på julafton så väl som på annandagen.

– Det är hela tiden en balansgång, man måste ha konsumenter som handlar också, säger Jesper Steen.