Barbro och Svante hade kommit överens med Flyttnord om ett pris på 750 kronor i timmen plus moms. Företaget hämtade möblerna som avtalat på tisdagen den fjärde juli, men när de skulle lämnas av i Barnarp krävde de två manliga flyttarbetarna att paret skulle betala 15 000 kronor. Barbro och Svante vägrade.

– Då blev det handgemäng mellan den ena mannen och Svante. De knuffade in honom i soptunnan, säger Barbro.

Enligt Barbro och Svante stängde de två männen luckorna och hoppade in i bilen. Samtidigt ställde sig Svante framför ena sidan av bilen, vid ena strålkastaren, så att de inte skulle köra iväg med möblerna.

– Men de gjorde de ju. De gasade på. Han körde ju och då fick Svante tag i backspegeln och de svängde till, så Svante bara åkte av rätt ner i marken, säger Barbro.

Någon timme senare ringde chefen Daniel Eliasson upp.

– Han sa att ”du kommer inte få sova lugnt i natt”, säger Svante.

– Då sa jag att ”jag har polisanmält dig och det är flera som har polisanmält som jag har förstått”. Då bara han slängde på luren.

Efter ett tag ringdeDaniel Eliasson upp igen och Barbro och Svante berättar att han efter en stunds förhandling gick med på att leverera möblerna på torsdagen den sjätte juli men fortfarande krävde att paret skulle betala 15 000 kr. Om polisanmälan drogs tillbaka kunde han dock tänka sig att gå ner till 3 000 kronor.

LÄS MER: De blev blåsta av flyttfirma - vill varna andra

Vid lunch på torsdagen kontaktade Barbro och Svante Ulin JP. De berättade vad som hade hänt och att Flyttnord lovat att komma med möblerna klockan 16. JP åkte ut till paret i Barnarp för att ställa fler frågor kring händelseförloppet och för att dokumentera eventuellt krångel vid möbelleveransen.

När klockan blev 16.30 hade Flyttnord fortfarande inte dykt upp. Barbro ringde upp Daniel Eliasson på Flyttnord.

– Ni skulle återkomma och vi skulle komma överens först, säger Daniel Eliasson.

Han ville fortfarande att Barbro och Svante skulle betala 15 000 kronor innan de skulle komma ut med möblerna.

– Klockan fyra sa du att ni skulle komma ut med möblerna, säger Barbro.

Hör hela samtalet i videoklippet ovan.

LÄS MER: "Vi blev utpressade av Flyttnord"

Flyttnord dök aldrig upp, men Barbro och Svante berättar att de dagen därpå kontaktade Flyttnord och kom överens om att möblerna skulle levereras på måndagen den 10 juli.

JP åkte ut till Barbro och Svante på måndagen igen men Flyttnord dök inte upp. Barbro ringde upp Daniel Eliasson igen som återigen sa att han ville se en betalning innan de skulle leverera möblerna. Barbro och Svante stod på sig och sa att de vägrar betala innan tjänsten är slutförd. Barbro föreslog att hon och Svante kunde komma och hämta möblerna själva och frågade var de fanns någonstans.

– De finns i vårt lager på Kabelvägen 14 i Jönköping, säger Daniel Eliasson.

Hör hela samtalet i videoklippet ovan.

LÄS MER: Polisen: "Vet inte exakt hur företaget är uppbyggt"

Barbro och Svante satte sig i bilen och begav sig till Kabelvägen 14. JP följde med. Kabelvägen 14 är dock Postnords lokaler och när Barbro och Svante frågade personalen i receptionen sa personalen på Postnord, som ville vara anonym:

– Nej, på Kabelvägen 14 är de inte. Däremot har jag sett post som det har stått "Flyttnord. Kabelvägen 14" på och då fick jag tag på någon på Flyttnord och sa "Vad är detta? Ni kan ju inte adressera hit. Den adressen har ju vi". "Men vi ska skaffa box", sa de då. Det var ett och ett halvt år sedan, men det gjorde de aldrig.

LÄS MER: De blev blåsta vid flytten

Var Barbros och Svantes möbler egentligen finns verkar det för tillfället bara vara Flyttnord som vet. Barbro berättar att Daniel Eliasson ringt upp dem igen efter att JP senast träffade paret. Då ska han ha bett om adressen till deras hus i Spanien, där de brukar spendera vinterhalvåret, och sagt att han ska söka upp dem.

LÄS MER: Flyttfirman: Vi har blivit kapade

JP har ringt upp Daniel Eliasson på Flyttnord.

Jag har hört från några av kunderna till er att du ska ha sagt att de inte kommer få sova lugnt i natt", och sen att du ska ha bett dem om adressen till deras hus i Spanien och sagt att du ska söka upp dem och kräva dem på pengar. Stämmer det?

– Nej, det där är rena skitsnacket. Det stämmer inte alls. Det är långt ifrån att jag som en seriös person att säga en sådan grej, säger Daniel Eliasson.

Han uttrycker irritation över att flera kunder inte betalar.

– Det är många som säger att de inte vill betala, men hotar jag? Ja, men med kronofogden. Det är de som är mitt vapen om vi säger så.