Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jönköpings kommun bygger vattenverk för 175 miljoner

Jönköpings kommun har beslutat att bygga ett nytt vattenverk i Häggeberg i närheten av Kortebo för 175 miljoner kronor.

Byggprojektet ses som ett viktigt steg för att säkra dricksvattenförsörjningen på lång sikt. Det nya vattenverket kommer att uppföras bredvid det befintliga som kommer att renoveras.

Gamla renoveras

Det nya vattenverket som har börjat byggas kommer att stå färdigt år 2022. Dessutom ska det vattenverk som finns på platsen redan i dag renoveras för att vara klart 2023.

– Projektet ska tillsammans med andra dricksvattenprojekt säkra dricksvattenförsörjningen i en växande kommun på lång sikt, säger Roger Rohdin, avdelningschef på tekniska kontoret i ett pressmeddelande.

Orsaka trafikstörningar

Under intensiva faser av byggprojektet kan trafiken på Kortebovägen påverkas av in- och utfart av byggtrafik, men det bedöms inte orsaka några större hinder för framkomligheten.

Det arbete som genomförts på Kortebovägen under hösten har varit etablering av arbetsplatsen, inför fortsatt byggnation på åkern nedanför det befintliga vattenverket.

NCC är det som har huvudansvaret för byggandet.