Oskar Fernö, operativ chef på Ryfors Golfklubb ser fram emot tävlingen och firandet. Han berättar att förra årets tävling lockade så många som 180 lag, vilket innebär 360 stycken tävlande.

-Det skulle vara riktigt roligt om vi får in över 200 lag det här året, det känns absolut inte omöjligt för vi ser ett stort intresse för tävlingen, det finns ju en anledning till att tävlingen har levt såpass länge, säger Oskar Fernö.

Golf är som känt en individuell sport där varje deltagare både kan tävla mot andra och mot sitt eget handikapp. I JP-golfen spelar man trots det inte ensam utan hela tävlingen är utformad som en lagsport.

-Det är vanligt inom golfen att man tävlar i lag även om de individuella prestationerna fortfarande är lika viktiga. Fördelen med lag är att det kan vara en kul grej att ta med familjen på eller kanske få ihop ett gammalt kompisgäng som inte setts på länge. Många av deltagarna är med och tävlar varje år, vilket säger en hel del, säger Oskar Fernö.

Tävling och vinstbord

Tävlingen sätter igång den 15e juni och den 3e augusti hålls finalen, det börjar bli hög tid att anmäla sig så att man säkert kommer med. Det finns tre kvalspel i tävlingen, och blir man utslagen i första kvalomgången finns det ingen anledning att deppa, det finns ändå möjlighet att anmäla sig till kvalomgång två och tre. För att komma med i den stora finalen gäller det att komma med bland de 25 bästa nettoresultaten i en utav kvaltävlingarna.

- Det finns ett maffigt prisbord som tilldelas de 20 bästa lagen i finaltävlingens slut. Vi har även ett presentkort från Resehuset på 60.000 kronor till den som slår en Hole In One på hål 9 i någon utav kvalomgångarna. För att krydda lite extra finns det en tävling i tävlingen där ett pris går till laget med det fyndigaste lagnamnet, avslutar Oskar Fernö.

Välkommen att kontakta din ordinarie säljare på Hall Media.

Det inbäddade materialet kan inte visas.