Klassiska Nalen är en av jazzens stora hemvister i Sverige genom tiderna. Nöjespalatset är nästan synonymt med swingjazz under dess storhet. Nuförtiden är det en blandning av konserter som ges i lokalen, men de har även lördagsdans sex gånger om året där jazzen är i fokus. På 16 september är det dags för Jönköpings Storband att få ställa sig på scenen och spela under en sådan kväll.

Det är en ynnest. Det är inte så många som får göra det känns det som, så det är en ära att få komma dit, säger Göran Ekelund som är orkesterledare för Jönköpings Storband innan han fortsätter:

Det är genom lite tjat från min sida, vi har försökt komma dit i flera år. Sedan har det varit lobbyverksamhet från Sportdansarna som brukar åka upp dit och dansa.

Det kommer för övrigt att bli den längsta resan som Jönköpings Storband gör för en konsert.

Vi har spelat i bland annat Eksjö, Nässjö och Värnamo, men det är nog första gången som vi spelar utanför länet.

Förutom Jönköpings Storband kommer ett band till att spela under kvällen. Med sig från Jönköping kommer de även att ha med sig sångarna Victoria Allard och Fredrik Bäckgren.

Det är dansmusik som vi spelar, vi kommer att spela lite polka, lite Frank Sinatra, Ella Fitzgerald och Glenn Miller. Det är den sortens repertoar - 40-talsswingen.