Sista helgen i augusti händer det alltid mycket i Jönköping och på andra platser i hela landet. I Jönköping pågår Prideveckan med lördagens parad som den stora höjdpunkten, mitt i stan bjuds det på italiensk matmarknad och politikerna gör sitt för att locka väljare vid sina valstugor vid Hamnparken.

Ett av de lokala banden som uppträdde var Mack 5.

Foto Janne Johansson

Tionde gången

En tradition numera i slutet av augusti är också den stora afterworken i anslutning till restaurang Guvernören.

–Det är femte året nu, men tionde gången då vi kör eventet på våren och sensommaren. Vi tycker att vi alla gånger fått det till den folkfest det ska vara med lokala aktörer och dessutom närproducerad mat och dryck, säger William Axelsson från arrangerande FC-gruppen.

Några förväntansfulla deltagare, från vänster ”Prim Prim, Helen Schöniger, Gudrun Axelsson och Michel Croix.

Foto Janne Johansson

Jönköpingsbandet Nolltresex har också varit med från början. Under fredagskvällen fanns även Mia Isaksson och hennes orkester på scenen innan i det stora partytältet och uppträde gjorde också lokala bandet Mack 5. Trubadurerna var Fredrik Fogelström och Mathilda Jonsson. När ingen uppträdde tog DJ Tommy Brun över. FC-gruppen samarrangerade för första gången även med restaurang Elduderino som i början av året valdes till årets spritkrog i Sverige.

Hilda Bergström, Alicia Morales, Fredrik Lövinger, Cornelia Morales och Sebastian Karlsson såg alla ut att trivas.

Foto Janne Johansson

650 biljetter

650 biljetter hade sålts i förköp med det kom ungefär ytterligare dryga hundratalet och efter lite regn blev det framåt kvällen ganska skönt sensommarväder.