Bakom investeringen står riskkapitalbolaget BackingMinds som grundats av e-handelsprofilerna Susanne Najafi och Sara Wimmercranz.

 Vi har utvärderat nästan alla lösningar inom skogssegmentet och fastnade för Virkesbörsen som vi ser har potentialen att förändra och digitalisera hela virkesmarknaden, säger Sara Wimmercranz, Founding Partner på BackingMinds i ett pressmeddelande.

Oberoende marknadsplats ska bidra till ökad effektivitet i den svenska virkesmarknaden som omsätter cirka 30 miljarder kronor och utgör basen för den svenska skogsindustrin, en industri som sysselsätter över 70 000 personer i hela Sverige med 330 000 skogsägare. Virkesbörsen är i dag Sveriges enda oberoende och digitala marknadsplats för virke.

Virkesmarknaden lider av bristande transparens och skogsägarna har ofta svårt att veta vilka bolag som köper virket, vad de betalar och när det är rätt att sälja. En mer effektiv, transparent och digital marknadsplats där köpare och säljare möts och tryggt kan göra virkesaffärer tror vi är lösningen på detta och det var så idén till Virkesbörsen föddes, säger Per Hedberg, medgrundare Virkesbörsen.