Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jönköpingsbor åtalas för kidnappning i Gävle

Två män från Jönköping åtalas tillsammans med fyra andra män som är hemmahörande i Kalmar län för att ha fört bort en man och dragit in honom en bil i Gävle den 17 december 2019. De misstänkta kidnapparna greps av polis på E4 norr om Uppsala ett par timmar efter bortförandet.

De sex personerna åtalas nu i Gävle tingsrätt misstänkta för människorov alternativt olaga frihetsberövande eller olaga tvång.

En sjunde person, också han hemmahörande i Kalmar län, som inte bedöms ha varit på plats i Gävle när händelsen inträffade bedöms ha haft en ledande roll i att organisera kidnappningen. Han åtalas därför för anstiftan till människorov alternativt anstiftan till olaga frihetsberövade eller olaga tvång.

Bakgrunden till händelsen spåras till konflikter om pengar.

De två Jönköpingsborna och fyra av de andra åtalade är utländska medborgare och åklagaren yrkar även på att de ska utvisas ur Sverige.