Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jönköpingscyklister i projekt för sjuka barn

På fredagsförmiddagen gick startskottet för cyklisterna i Team Rynkeby - God Morgons välgörenhetsprojekt. 22 cyklister och ett serviceteam ska ta sig från Jönköping till Paris på nio dagar.

Spänningen ligger i luften när cyklisterna i Team Rynkeby - Godmorgon Jönköping samlas utanför Länssjukhuset Ryhov på fredagsförmiddagen. Klockan tio går starten för deras avfärd söderut - under den kommande veckan ska de ta sig ända till Paris.

Jönköpingslaget har jobbat med välgörenhetsprojektet sedan hösten 2017, där syftet är att samla in pengar till Barncancerfonden. Tillsammans har de dryga 30 deltagarna samlat in nästan två miljoner kronor genom sponsorer och insamlingar. Arbetet har varit helt ideellt.

– Själva loppet är kulmen för vårt arbete, det är "ansiktet utåt" för projektet. Vi har träffats flera gånger i veckan för att träna och projektplanera, berättar teamledaren Angelique Carlsson.

120 mil

Att cykla de 120 milen till Paris är inget som görs i en handvändning. Angelique Carlsson berättar att hon har 350 mil i benen. Deltagaren Thomas Nedrell, 65 år, värmde upp genom att cykla Vätternrundan för någon vecka sedan.

– Jag behövde tid på cykeln. Och det gick jättebra, allt rullade som det skulle, berättar han.

Varför engagerar du dig i projektet?

– Just cykling är ett nyfunnet intresse, men jag gillar hela grejen med att samla in pengar för ett gott syfte. Dessutom har vi blivit väldigt tighta i gruppen, vi har kul mitt i allvaret.

Service

Med på resan är ett omfattande serviceteam. Tio personer ska hjälpa till med allt från matlagning till att mecka med cyklarna.

– Det är ett omständligt jobb, allt måste stämma: färjorna, hotellbokningarna och maten. Men vi är ett gott team och det är häftigt att få hänga med, säger hon.

Jönköpingslaget kommer cykla genom Tyskland, Nederländerna och Belgien på sin resa mot Paris. Lördag den 7 juli ska de gå i mål.