Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jönköpingspar vann 5,9 miljoner på Lotto – var nära att missa vinsten

Det var ett Jönköpingspar i 55-årsåldern som kammade hem storvinsten under lottodragningen i lördags. Men duon hade mycket väl kunnat missa de nästan sex miljonerna, skriver Svenska Spel i ett pressmeddelande.

När Svenska Spel nådde mannen i paret sent på måndagskvällen berättade han att de inte lämnat in sina lottorader under sommaren – förrän just till dragningen i lördags. Paret, som vill vara anonymt, var också helt ovetande om vinsten när de fick samtalet.

– Åh, fy tjyven! Det här var jäklar i mig oväntat. Jag får nog sätta mig ner så kan du berätta mer, sade mannen i telefon enligt pressmeddelandet.

Han berättade vidare att han tagit över de fyra lottoraderna med Joker, med en insats på totalt 34 kronor, efter sin mamma – och att det är familjens födelsedagar som raden baseras på.

Den totala vinstsumman för paret blev 5 912 921 kronor, en vinst som i alla fall till en början kommer firas med viss måtta.

– Jag är som sagt fortfarande mållös, men nu kommer vi i alla fall fira med glass. Sedan kommer jag köpa mig ett par nya träskor, för det behövs.

Känner du att du eller någon du känner spelar för mycket? Klicka på någon av länkarna nedan för att läsa om hur du kan få hjälp.

Stöd för dig som är spelberoende (Jönköpings kommun)

Stödlinjen

Spela ansvarsfullt