Han var ett stort ”fan” och brann för båda klubbarna, berättar sonen Janne Kunnari som arbetar som säkerhetsansvarig för HV71.

Bengt Halvardsson har varit arenachef för HV och hade under lång tid ett nära samarbete med Juha Kunnari.

 Han har funnits i HV:s organisation i många år och jag har haft goda relationer med honom.

Bengt berättar om sitt sista möte med Juha, för några månader sedan.

Han sa att han skulle kämpa. Det känns tungt, det är alltid tråkigt när människor dör.

Det var i början av 2016 som cancerbeskedet kom, berättar Janne Kunnari. Den sista tiden vårdades han på Ekhagens gästhem.

Vi i familjen har nog inte riktigt förstått hur välkänd han var, men nu är det väldigt många som hör av sig till oss. Det känns fint, mitt i sorgen.

Kanske är det inom nöjesbranschen som Juha Kunnari blivit mest känd för många Jönköpingsbor. Många har sett och träffat honom när han var ordningsvakt på krogar och nöjesställen. Ursprungligen kom han från Finland och 1981 inledde han karriären som ordningsvakt. Efter bara några år startade han företaget Juhas Vaktservice som vuxit till ett stort företag med många anställda och verksamhet över Småland och Västergötland. Nu är det sonen Tommi Kunnari som driver det företaget. Under några år på 2000-talet drev Juha Kunnari Mejeriet i Värnamo.

Krögare och nöjesarrangörer, företagare, butiker och föreningar har haft mycket med Juha Kunnari att göra genom åren när de anlitat vaktbolaget. En av dem, som också blev en god vän, är Jon Espeset som driver Harrys och Sliver.

Jag träffade Juha i mitten av 90-talet och en lång vänskap har utvecklats genom åren. Vi jobbade ihop, fikade ihop och reste ihop. Han var ju finne så han tog med mig till finska bastun i Norrahammar.

Jag känner stor sorg nu, det är tråkigt för hans familj och för Jönköping som mist en profil.

En annan god vän är Dragan Culum som driver Tullhuset och Dal Baffo på Piren och som har väntat och hoppats att Juha skulle kunna komma dit under sommaren. Som vanligt.

Men det blev inte så. Det är ett tomrum utan honom, han var en person som alltid ställde upp, både i jobbet och privat. Hans familj är som en del av min familj.

Också Dragan talar om den finska bastun vid Åsasjön och han tror att alla medlemmar i den föreningen kommer att sakna Juha.

Juha Kunnari blev 60 år. Han efterlämnar fem barn, Janne, Tommi, Johan, Nina och Pia, nio barnbarn och brodern Hannu Kunnari. Samtliga bor i Jönköping.

Familjen planerar för att ha en öppen begravning i Sofiakyrkan i Jönköping.

Eftersom vi nu har förstått hur många vänner han hade vill vi göra det möjligt för dem att vara med och ta farväl, säger Janne Kunnari.