Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jönköpingsskyttar till landslaget

Ett 30-tal av landets bästa pistolskyttar samlades i helgen i Oskarshamn för att göra upp platserna i landslaget.

Landslagsuttagningen för fältskytte med pistol lockade Sveriges bästa herrar, damer och juniorer för att avgöra vilka som kommer representera Sverige i Nordiska Mästerskapen.

Uttagningen genomfördes genom att skyttarna sköt fyra starter med 48 skott i vardera start. När det sammanlagda resultatet räknats ihop var det de fyra bästa skyttarna i varje klass som togs ut till att representera Sverige vid NM.

Två av dem var Henrik Arvidsson och Tobias Svensson från Jönköpings Pistolskytteklubb som placerade sig som etta respektive tvåa i herrklassen.

Svensson och Arvidsson får därmed representera de blågula färgerna vid NM i Norge senare i höst, och den sistnämnde gör det för andra året i rad.

Förutom landslagsplatserna kan Jönköpingsskyttarna se tillbaka på ett år med flera fina resultat, bland annat med fina placeringar på SM och landsdelsmästerskap med flera individuella guld.