Hon tar emot i lokalen med adress Västra Storgatan 42 på Tändsticksområdet. Här, i gamla Starcenter, ska det bli en ”kreativ mötesplats för kulturella näringar”, enligt ett beslut klubbat av Jönköpings kommun. Ett stort ”Yes” i röd neonbelysning på en av de ruffa industriväggarna talar enstavigt för stans kreatörers reaktion på detta.

När jag kom in här första gången var det helt tyst och tomt, det var bara jag här. Det låg en kartong på golvet och jag lade mig på den och bara kände ”här vill jag vara”, säger Josefine Wahlström.

I höstas hölls designmarknaden för första gången här och på lördag är det dags igen.

Det blir 65 utställare. De flesta är fortfarande lokala men fler och fler hör av sig utifrån och vill vara med. Kvaliteten är jättehög.

Det har gått fjorton år sedan den första designmarknaden, tack vare Josefine, Maja Laveklint och Ida Raymondsson, såg världens ljus. Förra våren var första gången som Josefine roddade den ensam, och så har det fortsatt.

Vi gjorde det som en hobby på fritiden. Till slut kände vi att det inte var hållbart och eftersom jag är egenföretagare passade det bra för mig att istället göra det som en del av mitt jobb.

När hon inte är och roddar i lokalen på Västra Storgatan huserar hon i det gamla kommunalhuset på Centrumvägen i Tenhult, där hon delar lokal med Studio Dittmer. Och när hon inte är där, är hon hemma i Forserum, i fyrarummaren som för närvarande är hem åt henne och familjen.

Vi hade hus i Tenhult men efter tio år där kände att vi ville tillbaka till Forserum där jag är uppvuxen. Vi var med och budade på några hus där men det blev aldrig något. Så dök den här lägenheten upp och då sålde vi huset och flyttade in tillfälligt, medan vi funderar på var vi ska bo sedan.

Livet är lite på paus i och med det, säger hon, men konstaterar samtidigt att det fungerar fint. Om det inte vore för avsaknaden av ett hobbyrum.

Det är mitt och barnens stora bekymmer att symaskinen inte kan stå framme. Och var målar man med plakatfärg? Och sidenbanden som vi får hämta i en kartong i garaget när vi ska pyssla.

Hon är - som synes - del av en kreativ familj. Även om hon som ung var inställd på att bli lärare, och för behörighetens skull valde det naturvetenskapliga programmet på gymnasiet, har kreativiteten alltid funnits där. Som liten sydde hon kläder av alla dess slag hemma hos mormor som var textilare. Och när pappan fyllde jämt formgav den unga Josefine egna etiketter till alla drickaflaskor.

Lärarplanerna blev det aldrig något av. Efter att ha läst en tvåårig grundutbildning i konstnärlig bild på Sörängens folkhögskola kom Josefine in på Bäckmans designhögskola i Stockholm och en fyraårig utbildning till formgivare.

Mina föräldrar är i möbelbranschen, så hela uppväxten hängde jag med på möbelmässor överallt.

Under ett år som au pair i USA läste hon, ”för skojs skull”, en inredningskurs via Georgetown University.

Oavsett om jag tog i från tårna för att verkligen göra något vulgo-amerikanskt fick jag ändå höra ”oh, it's so Scandinavian”, säger Josefine.

Hon skrattar. Själv känner hon sig nämligen inte så typiskt skandinavisk.

När alla andra ska ha det ljust och fräscht, då har vi alltid haft mycket färg och mycket furu. Jag har alltid haft väldig fantasi och aldrig varit rädd för det som är nytt. Knasigt är bra, det är mottot i vår familj, säger Josefine och berättar bland annat om ribbstolen i familjens förra hall, vars funktion (klädupphängning) inte var alldeles uppenbar för alla besökare.

Tidigare år har hon själv varit en aktiv utställare på designmarknaden. Hon rabblar upp frisyrspeglar (det vill säga speglar i olika ansiktsformer och frisyrer), porslinsmuggar och reflexer i form av en paketrosetter som man sätter på jackan som en brosch.

Jag har inget eget hantverk eller material, det är mer mina idéerna som formar vad det blir.

Numer nöjer hon sig dock med att ”bara” vara designmarknadens spindel i nätet.

Det ska bli jättekul att träffa alla kreatörer och hinna gå runt och småprata med dem under dagen.

Hur mår du på söndag?

Då är jag lite utslagen. Men jag vaknar med ett rätt stort leende på läpparna.