Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JP är nominerad till Klimatpriset

Artikel 1 av 2
#jkpgåsikt: Trafik och miljö
Visa alla artiklar

Klimatpriset är Jönköpings läns största och mest prestigefyllda pris. Jönköpings-Posten är en av kandidaterna till att ta hem priset.

Varje år sedan 2012 har invånarna i Jönköpings län chansen att att nominera en person, organisation eller företag som gjort ett särskilt gott energi- och klimatarbete.

Nu har nomineringarna inför årets Klimatpris presenterats. Bland 19 kandidater är Jönköpings-Posten en av dem. JP är nominerat med följande motivering:

"Jönköpings-Posten, lokaltidningen i Jönköping med cirka 83 000 läsare, valde att ha ett särskilt stort fokus på klimatfrågan år 2017, i samband med länets Klimatvecka. Genom att ha återkommande reportage och inslag om miljö-och klimatfrågor bidrar tidningen till att öka medvetenheten hos allmänheten. Reportagen hade en bred inriktning där flera lokala framgångsprojekt och satsningar lyftes fram – extra viktigt i en tid då klimatfrågan ofta sveps in i raljerande domedagsretorik. Samtidigt sätter reportagen press på lokala beslutsfattare om att mer insatser behövs om vi ska nå klimatmålen.Jönköpings-Posten tog dessutom initiativ till en debatt om stadstrafik och bilism i Jönköpings kommun och valde att arrangera den i samband med Klimatveckan för att på så vis belysa klimat-och miljöperspektiven i diskussionen".

Vinnaren utses av Klimatrådet och vinnaren tilldelas Klimatpiset den 19 september på Spira i Jönköping, som höjdpunkten under Klimatveckan 2018.

LÄS MER: #jkpgåsikt: Krockar miljömålen med trafiken?