Efter succéinsamlingen under den ensamma julgranen på Vox Hotel var det under tisdagen dags för de första barnen på Ryhov att öppna några tidiga klappar.

Hela 549 paket hade Jönköpingsborna lämnat i hotellets lobby.

– Det har gått väldigt bra. De flesta som kommit in är familjer, folk med barnvagn och småbarn som tycker det är fint att hjälpa till. Och när folk har sett lappen vi har satt upp har de nästan gått ut på stan och köpt saker och kommit in med, säger Linnéa Hammarvid från Vox.

När Linnéa, tillsammans med kollegorna, rullar in vagnen på barnvårdsenheten, möts den av förundrade miner.

Här har två familjer och vårdpersonalen just firat att Maja, 5 år, tagit sina sista cellgifter.

Det kändes som ett väldigt skönt avslut att fira tillsammans, säger Majas mamma Emma Green.

Maja har behandlats i 2,5 år för sin leukemi.

 Maja frågade flera gånger i bilen på vägen hit - ”ska vi verkligen inte sticka i fingret?”, säger Emma.

Varför har ni haft kalas?

 För sista guldmedicinen, säger Maja nöjt.

Hur känns det?

 Bra.

Hennes blick dras till högen med paket och snart har Maja tillsammans med kompisen Liv, 3, sin storebror Sam och Livs lillebror Valter, öppnat flera stycken.

Liv och Majas föräldrar lärde känna varandra på barncancercentrum i Göteborg, 2015. Då hade Liv just blivit sjuk i en akut form av leukemi. Nu är hon friskförklarad.

 En av tre får återfall, så det är en ganska hög risk, säger Livs mamma Sabina.

Men i dag är en glädjens dag för dem alla. På golvet, under linor med vimplar och vajande glödlampor, ligger snart drivor av omslagspapper och prylar.

Niklas Lillman, från Tappra barn, är med och levererar paketen. Tidigare har stiftelsen hjälpt barnkliniken med lekplats, väntrum och sjukhusclowner och därför kontaktade Lisa Bjurén, manager på Vox, just dem.

 Det kändes otroligt. Och Maria som vi haft mest kontakt med på sjukhuset sa ”jättegärna” när vi frågade henne om de var intresserade, berättar Niklas Lillman.

Barn på neonatalavdelningen såväl som på barnakuten, dagvården och mottagningen, kommer nu att få del av gåvorna. Såväl inneliggande patienter som besökande och syskon, som av någon anledning tvingas tillbringa delar av julen på Ryhov.