Relaterat till artikeln

1. Januari: Hårt kritiserade Dan Eliasson får sluta som rikspolischef. Men regeringen ger honom i stället en ny roll som generaldirektör för ett statligt verk där han senare under året på nytt hamnar i blickfånget. Var blev Dan Eliasson generaldirektör?

1. Försäkringskassan

X. Migrationsverket

2. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

2. Februari: Livstidsdömde John Ausonius, även känd som "Lasermannen", döms även för att ha begått ett mord i Tyskland. Mordet skedde samma år som John Ausonius greps och sedan dess har varit frihetsberövad. Vilket var året?

1. 1991

X. 1992

2. 1993

Brittiska experter genomför undersökningar i staden Salisbury där den ryske ex-agenten Sergej Stripal och hans dotter förgiftades. De konstaterades ha blivit utsatta för det extremt farliga nervgiftet Novitjok som tidigare har utvecklades i Sovjetunionen.

Foto Matt Dunham

3. Mars: Den ryske ex-agenten Sergej Stripal och hans dotter utsätts för en nervgiftsattack i Salisbury i England. Storbritannien anklagar Ryssland för attacken och en stor diplomatisk kris bryter ut. Sverige backar upp Storbritannien genom att göra samma diplomatiska markering som många andra europeiska länder gör. Vilken är åtgärden?

1. Att kalla hem sin ambassadör från Ryssland

X. Att utvisa ryska diplomater från det egna landet

2. Handelssanktioner

Svenska Akademiens ständiga sekreterare Sara Danius berättar för pressuppbådet att hon lämnar Akademien. Efteråt får Sara Danius ett massivt stöd från allmänheten via hashtaggen #knytblus och ett par dagar senare sker en stor manifestation utanför Svenska Akademiens lokaler vid Börshuset i Gamla stan i Stockholm.

Foto Jonas Ekströmer/TT

4. April: Svenska Akademien verkar vara på väg att upplösas. Ständige sekreteraren Sara Danius och flera ledamöter väljer att avgå. Hur många av de 18 ledamöterna sitter kvar i akademien när alla turer kan summeras?

1. 11

X. 12

2. 13

5. Maj: En journalist uppgavs ha mördats av utländska agenter och bilder på mordet spreds över världen. Dagen efter framträdde journalisten livs levande tillsammans med landets säkerhetstjänst. I vilket land utspelades denna häpnadsväckande "teater"?

1. Ryssland

X. Ukraina

2. Syrien

6. Juni: Ett historiskt första möte sker mellan en amerikansk president och ledaren för Nordkorea. I vilken asiatisk världsmetropol möttes Donald Trump och Kim Jong-Un?

1. Hongkong

X. Macau

2. Singapore

På väg mot skogsbränderna i Härjedalen fotas brandbilskaravanen på E4 norr om Jönköping.

Foto Anna Hållams/TT

7. Juli: Den varma sommaren gör att stora skogsbränder bryter ut i Jämtlands- Dalarnas- och Gävleborgs län. Sverige begärde och fick mycket hjälp av EU för att bekämpa bränderna. En karavan med brandbilar från ett annat land hyllades längs med vägarna när de körde genom Sverige och upp till brandområdena. Från vilket land kom brandsoldaterna?

1. Polen

X. Litauen

2. Tyskland

8. Augusti: När valbevakningen trappas upp tvingas två riksdagsledamöter att avgå efter avslöjanden om att de begärt ersättning för privata resor och evenemang som de inte hade rätt att göra. Vilken tidning ligger bakom avslöjandena om de ekonomiska oegentligheterna?

1. Dagens Nyheter

X. Expressen

2. Aftonbladet

Stefan Löfven (S) på Socialdemokraternas valvaka den 9 september. Efter att valresultatet stod klart ansåg oppositionen att Löfven måste avgå som statsminister. På valvaken svarade Löfven att han inte tänkta göra det. Sedan dess har Stefan Löfvens regering blivit bortröstad och senare nedröstad, men ironiskt nog är han fortfarande statsminister eftersom Sverige just nu leds av en övergångsregering enligt 2014 års valresultat.

Foto Jonas Ekströmer/TT

9. September: Riksdagsvalet tycks skapa mer förvirring än klarhet då en ny regering ännu inte är på plats tre månader senare. Vilket parti är det som gör en mäktig slutspurt och blir sjätte största riksdagsparti efter att opinionsmätningar under hela mandatperioden har sett dåliga ut?

1. Miljöpartiet

X. Vänsterpartiet

2. Kristdemokraterna

10. Oktober: Den man som i medier har kallats "kulturprofilen" och har starka kopplingar till Svenska Akademien döms till fängelse för våldtäkt. Vilken akademiledamot är det som ändå fortsätter att backa upp "kulturprofilen"?

1. Horace Engdahl

X. Anders Olsson

2. Katarina Frostenson

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson (M) konstaterar att han inte blev utsedd till statsminister i riksdagens omröstning den 14 november.

Foto Pontus Lundahl/TT

11. November: Riksdagen röstar nej till att låta M-ledaren Ulf Kristersson bli statsminister. Vem får därefter chansen att undersöka förutsättningarna för att kunna skapa en ny regering?

1. Stefan Löfven (S)

X. Jimmie Åkesson (SD)

2. Annie Lööf (C)

12. December: Fredsförhandlingar sker i Sverige för att få slut på ett långvarigt krig. Vilket är landet som länge har plågats av kriget?

1. Syrien

X. Jemen

2. Afghanistan