Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JUST NU: Delar av Jönköping på väg att stängas ner – kommunen håller blixtinkallad pressträff • Vi sänder direkt 13.00

 
Coronapandemin i Jönköping
Visa alla artiklar

Jönköpings kommun håller i dag en blixtinkallad pressträff.
Där väntas besked komma vilka åtgärder kommunen tar till för att minska smittspridningen i påsk.

Med hjälp av den nya begränsningsförordningen i den tillfälliga pandemilagen har Jönköpings kommun befogenhet att stänga ner olika platser på kommunal mark, som badplatser, parker och parkeringar.

Nu tycks man fatta beslut om just det.

På en digital pressträff, som du kan se i tv-spelaren nedan klockan 13.00, kommer kommunen att berätta om sina planer för att minska smittspridningen i påsk. Det handlar bland annat om vilka ytor i Jönköping som kan stängas av.

Stadsdirektör Johan Fritz, kommunstyrelsens ordförande Ann-Marie Nilsson (C) och chefsjurist Lars-Åke Svensson kommer att delta i pressträffen, uppger Jönköpings kommun.

Det finns en oro att spontana bilträffar kommer uppstå, även om traditionella motormässan på Elmia är inställd. För en vecka sedan vädjade stadsdirektören Johan Fritz motorentusiaster att inte besöka Jönköping.

LÄS MER: Politiker blixtinkallas till möte – vill ha mandatet att stänga ner delar av Jönköping redan till påsk

LÄS MER: Jönköping kan stängas ner – toppolitikern välkomnar beskedet: ”Steg ett är att vi är rustade”