Relaterat till artikeln

Lars Winnerbäck släppte tidigare i höstas nya albumet ”Eldtuppen”. Och efter höstens stora turné står det nu klart att det blir en fortsättning under sommaren 2020. Turnén inleds på Sofiero Slott den 10 juli och avslutas 29 augusti på hemmaplan, i Linköping.

Däremellan kommer Lars Winnerbäck alltså tillbaka till Huskvarna Folkets park den 15 augusti, samma plats han och Miss Li rev ner stora applåder sommaren 2018.

”Sammantaget är det en stark sommarkonsert som man vill ta med sig in i det stundande höstmörkret”, skrev JP:s recensent då.

"Det blir en turné under bar himmel i slottsträdgårdar, på festivaler och arenor", skriver United Stage i ett pressmeddelande.

– Alltså när Eldtuppen kom så kände jag att det var som en nystart. Fattar om det inte var så tydligt för alla, men för mig var det så. Jag var stolt och ivrig och när turnén kom igång i Linköping var det den bästa resan hittills. Med bandet, med tekniker, crew och inte minst publiken. Tacksam och tagen, och det enda som inte stämde var att vi inte reste till fler städer. Men november är november, säger Lars Winnerbäck i en kommentar och fortsätter:

– I sommar har vi mer tid, mer utrymme, mer Norge, mer Sverige, grönare gräsplaner, fetare festivaler, längre dagar, fler bussar, längre sträckor, fler låtar. Samma band. Samma crew. Släpp oss var som helst. Vi längtar.

Lars Winnerbäcks sommarturné består av Jerker Odelholm (bas), Staffan Johansson (gitarr), Carl Ekerstam (gitarr), Therese Johansson (gitarr/sång), Jonna Löfgren (trummor) och Tomas Hallonsten (keyboard).