Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Toppchefen lämnar Spira – får 1,7 miljoner i avgångsvederlag

Per-Ola Nilsson lämnar uppdraget som verksamhetschef för Smålands Musik och Teater. I ett pressmeddelande från Region Jönköpings län uppges att Nilsson är arbetsbefriad – men att han får behålla sin lön under två års tid, vilket innebär att han får 1 735 200 kronor i avgångsvederlag.

Region Jönköpings län har kommit överens med tidigare verksamhetschefen Per-Ola Nilsson om att han ska lämna sitt uppdrag. Det är sedan tidigare känt att marknadschefen Ulrika Josefsson tar över som tillförordnad verksamhetschef.

I ett pressmeddelande tackar regionala utvecklingsdirektören Kristina Athlei Per-Ola Nilsson för hans arbete att samordna teaterverksamheten, musikverksamheten och den administrativa enheten, men konstaterar samtidigt:

”Det senaste året har emellertid inneburit en rad händelser som inneburit påfrestningar för både Per-Ola Nilsson och verksamheten. Detta, sammantaget med att uppdraget nu delvis förändrats, ligger till grund för den gemensamma uppfattningen hos både arbetsgivaren Region Jönköpings län och Per-Ola Nilsson själv, att det fortsatta arbetet med att utveckla Smålands Musik & Teater behöver ledas av någon annan”.

– Att verka som husets första verksamhetschef har varit tufft och Per-Ola Nilsson har ansvarat för verksamheten under komplicerade förhållanden. Beslutet som nu är fattat har tagits gemensamt och i samförstånd. Jag tackar Per-Ola Nilsson för den här tiden och önskar honom lycka till framöver, säger Kristina Athlei i en kommentar.

Samtidigt meddelar Spira att Per-Ola Nilsson kommer förbli anställd inom regionen i ytterligare 24 månader, men är arbetsbefriad med bibehållen lön. Per Ola-Nilsson tjänar 72 300 kronor i månaden och kommer alltså sammanlagt få 1 735 200 kronor i avgångsvederlag.

Regionen senaste medarbetarenkät visade att förtroendet för ledningen var mycket lågt. 22 procent av de anställda uppgav också att de utsatts för kränkande särbehandling av chef eller medarbetare. Det ledde till att politikerna krävde att regionens tjänstemän skulle agera omgående.

En ny verksamhetschef förväntas vara på plats under hösten 2020, meddelar Spira.