Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kabe ökar i nya rapporten

Husbilsförsäljningen har ökat med cirka 30 procent och omsättningen med 15. Det visar Kabe Group AB:s nya halvårsrapport. Trots detta har företagets rörelsemarginal minskat.

Under tisdagen kom Kabe Group AB i Tenhult ut med en relativt positiv halvårsrapport. Siffrorna visade att bolagets nettoomsättning gått upp till 1 440 miljoner kronor vilket är en ökning med 15,5 procent jämfört med samma period i fjol.

Försäljningen har ökat generellt hos koncernen där husbilsförsäljningen stått för den största andelen. Jämfört med föregående år har försäljningen av husbilar i Norden ökat med cirka 30 procent.

Men alla siffror i rapporten var inte lika positiva. Under halvåret har rörelsemarginalen minskat till 7,6 procent, vilket är en minskning med 1,1 procent. I rapporten kopplas detta till kursförsämringen av den svenska kronan:

"De kostnadshöjningar som koncernen har drabbats av på grund av valutakurssituationen har vi inte kunnat kompensera oss för. /.../ Bland annat har den svaga svenska kronan påverkat konsumentpriset, främst på importerade färdiga produkter".

I rapporten skriver de också att det senaste året inneburit det största investeringsprogrammet i företaget historia. Utöver detta har de under perioden också sålt dotterbolaget Kabe hus för cirka 4,5Mkr. Det sålda bolaget äger en fastighet för uthyrning.