Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kaféet som tar Paris till Torpa

Systrarna Mimmie och Matilda Vänerhag har länge haft en dröm om att starta ett eget kafé. Nu valde de att äntligen slå slag i saken och öppnar snart en kombination med kafé och blomsterbutik på Torpa.

– Vi har alltid vetat att vi vill starta något tillsammans och ett kafé har länge varit en dröm. Men vi trodde knappt att det någonsin skulle bli av, berättar Mimmie Vänerhag.

På en resa till Paris förra året inspirerades de båda systrarna av de små franska kaféerna, restaurangerna och blomsterbutikerna. I början av året började de därför leta efter den perfekta lokalen, för att göra drömmen om ett kafé till verklighet.

– Vi ville ha något litet och gammaldags. Så till slut hittade vi den perfekta lokalen på Klostergatan på Torpa, förklarar Mimmie Vänerhag.

Konceptet bygger på franska bakverk och mat med franska smaker.

– Det blir där vi utmärker oss i jämförelse med andra kaféer, förklarar hon.

Systern Matilda Vänerhag är dessutom utbildad florist, en kunskap som de också väljer att ta användning av. I anslutning till kaféet blir det ett blomsterrum där man kan gå runt och välja vad man vill köpa med sig hem.

– Matilda har alltid varit duktig på blommor, färger och former. Vi kommer främst att sälja buketter i romantisk stil, säger Mimmie Vänerhag.

Just nu pågår renoveringar i lokalen och systrarna har därför inte vågat sätta ett definitivt öppningsdatum. Men någon gång i slutet av augusti kommer vi kunna besöka C'est Bon för franska godsaker och vackra blommor.