Det var i början av april som Jonas Peterson, med ett förflutet i Hallby SOK, tog över rollen som längdlandslagschef efter Rikard Grip.

Den 25 augusti meddelade Peterson att han lämnar jobbet.

Enligt uppgifter till TT berodde det på en schism med vallateamet.

– Ja, det är en stor del av detta. Så mycket kan jag säga. Det finns alltid ett förbättringsarbete att titta på inom flera områden. Vallningsarbetet har varit en stor del av det utvecklingsarbetet, sa Peterson till TT.

Nu går storstjärnan Charlotte Kalla ut och ger Jonas Peterson sitt stöd.

– Jag blev chockad över att Jonas inte fick förtroende att fortsätta som landslagschef, för han är verkligen en ledare som jobbar för oss åkare, som vi hade stort förtroende för, säger Kalla till Expressen och fortsätter:

– Han satte laget före jaget och han var verkligen beredd att ta sig an utmaningarna som det innebär att vara landslagschef. Han ville och han kunde göra förändringar. Dessutom var han otroligt modig som ville det. Jag känner mig ledsen över att Jonas inte finns med som landslagschef längre, för det var verkligen en stor energiboost att träffa honom i våras och jag såg fram emot att göra den här resan tillsammans med honom.