Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalmar FF anklagades för fusk efter J-Södras kvalförlust: ”Rätt ska vara rätt”

 
Senaste nytt om J-Södra
Visa alla artiklar

Tre fasta situationer sänkte J-Södra i den första kvalmatchen mot Kalmar FF.
Tv-experten Jens Fjellström funderade på om KFF fuskade.
– Högerbenet lyfter alla gånger och det är inte ett korrekt inkast om jag kan regeln rätt. Det innebär att det inte är ett giltigt inkast och det som sker därefter (1–3-målet) borde inte godkänts, sade Fjellström enligt Aftonbladet.

J-Södra fick en tuff start i kvalet till allsvenskan. Efter att först ha gett hemmalaget ledningen svarade Kevin Rodeblad Lowe även för kvitteringen genom ett självmål efter en Kalmar-frispark.

Gästerna fastställde sedan slutresultatet 1–3 efter ytterligare två fasta situationer.

Efter matchen menade dock Dplays expertkommentator Jens Fjellström att inkasten från Kalmars Isak Jansson inte var korrekta.

– Rätt ska vara rätt. Isak Jansson behöver ha kontakt med bägge fötterna i marken när man kastar de här långa inkasten – annars fuskar man till sig längd, sade Fjellström enligt Aftonbladet.

Kalmars tränare Nanne Bergstrand höll dock inte med Fjellström.

– Det är definitivt inget medvetet fusk. Vi har kastat långa inkast i 30 omgångar av allsvenskan i år utan att domarna haft några synpunkter. Tycker Fjellström att det här är fusk så får han ha mycket TV-tid att gå igenom allt som händer i matcherna, sade Bergstrand.

På torsdagen tog dock Jens Fjellström tillbaka det han sa om eventuellt inkastfusk från Kalmar FF.

”Rätt ska vara rätt. Jag har dubbelkollat med domaren Al-Hakim och vi har båda tittat närmare på bilderna. Isak Jansson har tillräckligt med kontakt med marken när han släpper bollen”, skrev Fjellström på sitt Twitterkonto.