Gripandet skedde vid halv niotiden och mannen fördes därefter till polishuset, enligt polisen.

En man har gripits och anhållits misstänkt för mord i två fall samt mordbrand. Han kommer att höras under dagen. I samband med gripandet har vi också gjort en husrannsakan, säger Jan Lagerqvist.

Mannen är en välkänd företagare och familjefar från en ort i Jönköpings län. Han är enligt vad Jönköpings-Posten erfar tidigare ostraffad.

Polisen är mycket förtegen om gripandet och vill inte närmare gå in på vad husrannsakan har gett. Han är nu misstänkt på sannolika skäl, vilket är den högre graden av misstanke.

Under måndagen hölls förhör med mannen, uppger åklagaren Anders Brokelind, som leder utredningen.

Jag vill inte gå in närmare på vad han har sagt i förhören.

Hur ställer han sig till misstankarna?

Jag vill inte gå in på det i nuläget. Vi håller det för oss själva fram till häktningsförhandlingen, säger Anders Brokelind.

Häktningsförhandlingen hålls under tisdagen eller onsdagen, enligt Brokelind.

Enligt uppgifter till JP har det döda parets villa blivit utsatt för ett inbrottsförsök. Något som polisen inte kan bekräfta.

Vi är säkra på att ingen har varit inne på brottsplatsen. Jag kan inte gå in på detaljer om någon försökt eller inte, säger polisens kommunikatör Tommy Thorngren.

Det var ett gift par i 70-årsåldern som polisen Den slutsatsen presenterade man vid en presskonferens förra veckan. Samtidigt meddelade man då att kallats in för att stötta i utredningen.

En eller fler gärningsmän har med uppsåt orsakat de här människornas död. Det innebär att vi utreder det som ett dubbelmord, sade Johan Norrman, chef för polisområde Jönköping, då.

Under måndagseftermiddagen blev Mats Erfors förordnad försvarsadvokat.

Jag har bara fått förordnandet och vet inget mer. Jag har läst i media om den här händelsen. Men nu inväntar jag att jag ska få ta del av utredningen. Jag har inte pratat med den misstänkte och inte varit med på några förhör, säger Mats Erfors till JP.

Mannen har fått tid för förhör under tisdagen och jag ska träffa honom innan dess, i morgon bitti.

Nu sitter alltså två män frihetsberövade misstänkta för mord. en 28-årig man misstänkt för ett mord på en 20-årig kvinna på Rosenlund. Som tidigare nämnt har man tagit nationell hjälp men också av polisen i övriga länet.