Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kanonstart för JSS – tre SM-guld under första tävlingsdagen

Jönköpings Simsällskap fick en lysande start på SM och JSM i Eskilstuna. Redan under första tävlingsdagen slog klubbens tjejer till och tog tre SM-guld.

Att JSS Hanna Eriksson skulle vinna 800 meter frisim var ingen större sensation. Den stora frågan var väl snarare hur stor segermarginalen skulle bli och svaret blev runt nio sekunder. Erikssons 8.33.25 var dessutom nytt personligt rekord och en tid som var under kvalgränsen till kortbane-EM. Erikssons tid innebar förstås även guld i JSM.

Klara Thormalm var riktigt taggad i förmiddagens försök och satte nytt personbästa med hela två sekunder på 100 meter bröstsim. 1.06.64 lyder den nya rekordtiden. I finalen gick det några hundradelar långsammare men det räckte ändå till ett SM-guld.

JSS tredje guld kom på 4x50 meter frisim där Alma Thormalm, Klara Thormalm, Annie Hegmegi och Hanna Eriksson simmade i mål på 1.42.34. I förmiddagens JSM-final på samma distans slutade JSS tvåa med laget Hanna Eriksson, Wilma Johansson, Annie Hegmegi och Tova Magnusson.

På 200 meter medley blev det två JSS-tjejer på pallen. Annie Hegmegi var tvåa, lite mer än en sekund efter segraren Edith Jernstedt, Västerås, och Wilma Johansson slutade på tredje plats. Hegmegi tog silver på distansen även i JSM och Wilma Johansson delade bronset.