Det är efter 40 år på marknaden som klädmärket Boomerang har begärts i konkurs. Beslutet gäller både moderbolaget Boomerang AB samt dotterbolagen Boomerang International AB och Boomerang Retail AB.

På hemsidan beklagar bolaget konkursen

”Vi har drivit verksamhet på en marknad som har förändrats i en allt högre takt där vi tyvärr inte klarat att anpassa våra strukturer och processer tillräckligt snabbt för att kunna skapa en långsiktig lönsamhet. Därför har vi tvingats ansöka om konkurs.”

Boomerang har, enligt sin hemsida, 88 stycken butiker och återförsäljare över hela Sverige. I Jönköping handlar det om butikerna Urban Modern i Jönköping city respektive på Asecs, som båda är återförsäljare av klädmärket.

Boomerang kommer under en begränsad tid att drivas vidare av konkursboet. Detta innebär att det går att handla under den närmaste tiden - men garantier, öppet köp och bytesrätt kommer inte att gälla. Däremot gäller 14 dagars ångerrätt.

Men konkursen behöver inte betyda slutet för Boomerang för gott. På hemsidan avslutas nämligen inlägget om konkursen med följande ord:

”Jag har en stark förhoppning om att Boomerang ska komma tillbaka i en ny struktur som är anpassad till dagens krav.”

Fotnot: Jönköpings-Posten har sökt ägarna för Urban Modern i Jönköping.