Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karolina från Jönköping har utsetts till en av Sveriges bästa uppfinnare

Karolina Malmlöv, som uppfunnit ett digitalt sadelregister för att förebygga och motverka sadelstölder, har utsetts till en av Sveriges bästa unga innovatörer.

På torsdagskvällen hölls den årliga galan för Skapa-priset i Stockholm. Det är Sveriges största innovationspris och har delats ut sedan 1986 till Alfred Nobels minne.

Det stora uppfinnarpriset, Skapa-priset på en halv miljon kronor, gick i år till Francesco Gatto från Stockholms län. Han har uppfunnit Elypta som är ett diagnostiskt kit som ska kunna upptäcka återfall av cancer.

Hon vann priset

Priset Skapa-talang för unga innovatörer gick till Karolina Malmlöv från Taberg för hennes innovation Sellamigo, ett digitalt sadelregister för att förebygga och motverka sadelstölder.

I samma kategori fick även ytterligare två uppfinningar pris, med sina innovatörer hemmahörande i Västra Götalands län respektive Uppsala län.

Dessa tre innovationer får dela på en prissumma på en kvarts miljon kronor.

Vinnare två år i rad

Även förra året stod det länsföretagare på scenen när Skapa-priset delades ut.

Då var det Joakim Staberg från Coloreel i Jönköping som vann det stora Skapa-priset för sin unika trådfärgningsteknik.

Skapa-priset för unga innovatörer gick till Ahmed Mireé från Jönköping för sin säkerhetssprint för brandsläckare, E-Z Pin.

Fotnot: Conny Norman på Robowaste som vann det regionala Skapa-priset i Jönköpings län fick alltså inget nationellt pris, men fanns med på galan.