Kommer ni ihåg King of little Sweden? Bandet som spelade in sin musik i Verbier, mastrades på Abbey Road men kom från Jönköping. Vid tolvslaget på nyår släppte de sin första skiva på egen hand och nu börjar det röra på sig för bandet. De har nämligen lyckats ta sig in första plats på P3 Osignats lista med låten "The bullet".

Det känns toppen, vi har tagit oss in på första plats för listan av nykomlingar och eftersom det är så tidigt på året har vi även tagit förstaplatsen på själva topplistan, så nu hörs vi på P3 ett par veckor, säger Love Jonsson.

Man kan säga att låten "The bullet" helt enkelt tog sig till toppen med en kulas hastighet. Nu hoppas de på att den här uppmärksamheten kan leda till något större.

Eftersom vi är osignade kanske det leder till att en musikscout hör oss och det kan ju leda till stora grejer.

Att valet föll på just "The bullet" var att den kändes mest kommersiell av de låtarna som de har släppt. Valet föll väl ut. Men istället för att låta låtarna de spelat in ligga och gosa till sig går King of little Sweden nu igång med nästa projekt direkt.

Jag och Jacob (Hallberg) är på väg ner till Verbier till stugan i bergen och ska påbörja nästa inspelning. Det blir lite demos och så ska vi släppa en ny singel så fort som möjligt. Det kommer att vara en helt ny singel till vår nästkommande EP, det är ny kula nu, säger Love och fortsätter:

Det är väl lite så att när vi väl får vind i seglet så är det bara att köra och hoppas på snöbollseffekten.