Så sent som i förra veckan skrev JP att de första 2000 exemplaren av Frida Moistos succédeckare "Som nitroglycerin" har sålt slut. Romanen gavs ut på egen hand i april.

De senaste elva veckorna har deckaren toppat Akademibokhandeln i Jönköping citys lista över mest sålda böcker. Och författaren har beställt en ny omgång exemplar.

– Man måste våga satsa. Jag ska till Bokmässan i Göteborg i höst och då kan jag inte stå utan böcker. Och så vill jag att uppföljaren ska komma ut nästa vår, sa Frida Moisto då.

LÄS MER: Frida kan bli Jönköpings egen Camilla Läckberg - debuten andas dynamit

LÄS MER: Frida Moistos deckare toppar bokhandels lista

Nu har hon signerat bokkontrakt med förlaget Bokfabriken. I ett pressmeddelande från onsdagen skriver förlaget att de kommer ge ut debuten "Som nitroglycerin" som ljudbok och pocket. Under 2019 kommer förlaget också att ge ut uppföljaren - del två om poliskommissarie Lisa Engström.

– Jag har nått två av mina stora mål – att lyckas sälja fler exemplar av min debutroman än vad Camilla Läckberg gjorde, och att få kontrakt med ett etablerat bokförlag, säger Frida Moisto i pressmeddelandet.

Camilla Läckbergs debutroman Isprinsessan gavs ut år 2003 och såldes i drygt 1200 exemplar.

Frida Moisto är uppvuxen och bosatt i Jönköping.

Foto Elin Elderud

För JP berättar hon om lyckan:

– Det här är en dröm som har blivit sann. Att skriva på kontraktet var ett av de största ögonblicken i mitt liv. Jag har trott på min roman, men eftersom jag har gett ut den själv har det varit svårt att avgöra om den verkligen håller. Det här känns som ett kvitto på att romanen och det jag gör är bra.