Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Damkronorna får ersättning av SHL

Ett viktigt steg mot en lösning i konflikten mellan Damkronorna och Svenska Ishockeyförbundet har tagits. Herrligan, SHL, har kommit överens med förbundet om att fortsatt stötta Damkronorna ekonomiskt.

I ett pressmeddelande skriver SHL att dess styrelse har beslutat att "säkerställa en ekonomisk ersättning för förlorad arbetsförtjänst i samband med landslagsuppdrag för Damkronorna med ett årligt belopp om max 400 000 kronor i tre år".

– Det här är en del av ett antal pusselbitar och det är bara att konstatera att här måste svensk ishockey ta sitt ansvar för att hitta en väg framåt i ett låst läge, säger Anders Källström styrelseordförande SHL.

För ett år sedan meddelade SHL att man tillsammans med SIF tillförde maximalt 800 000 kronor för säsongen 2018–2019 för förlorad arbetsförtjänst för spelare i Damkronorna. Av dessa pengar har enligt pressmeddelandet 350 000 kronor inklusive sociala avgifter använts. Förbundet meddelar att återstående pengar, 450 000 kronor, ska användas till att ytterligare satsa på elitutvecklingen i svensk damishockey.

– Nu lägger vi en pusselbit som varit uppe till diskussion, nämligen ekonomisk ersättning. Sen måste SIF göra sitt med de mjuka frågorna, kläder och resor och de bitarna, säger Källström.

"Det återstår en del frågor i våra diskussioner med spelarna och Sico och att vi nu, mycket tack vare SHL, kan lösa upp en av de viktiga delarna om ersättning ger också goda förutsättningar för våra fortsatta diskussioner", säger Anders Larsson, ordförande i Svenska ishockeyförbundet (SIF) i pressmeddelandet.

(TT)