Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Ingen André Petersson i HV

Artikel 53 av 57
HV71 2017/18
Visa alla artiklar

André Petersson har varit en på HV:s önskelista länge. Nu är det klart att det inte blir någon drömvärvning.

André Petersson spelade senast i Avangard Omsk, men har sedan säsongen tog slut varit kontraktslös. HV:s sportchef Johan Hult har inte gjort någon hemlighet av att man gärna hade tagit hem André till HV.

– Vi är absolut intresserade av en spelare som André Petersson, han är fantastiskt duktig. André har visat under flera år vilken nivå han kan hålla i KHL och har säkert X antal möjligheter i KHL och Schweiz. Någonstans måste vi vara realister i de här fallen då han har varit där borta och presterat på så hög nivå. Men vi har upprätthållit en dialog med honom och någon dag, någon gång i Andrés karriär kommer han nog känna att han inte vill vara iväg mer. Men när den dagen kommer måste han spåna ut själv, har HV-sportchefen sagt till JP-sporten tidigare.

Men nu står det klart att Hult och HV71 får vänta. André Petersson har nämligen skrivit ett ettårskontrakt med KHL-klubben Barys Astana i Kazakstan.