JP-sporten skrev på torsdagen om affären, som nu alltså officiellt är i hamn.

Eric Johana Omondi gör 2020 sin fjärde säsong i Sverige. Inför säsongen 2017 kom han till Vasalund i division 1, för att de följande två säsongerna spela i allsvenskan respektive superettan för Brommapojkarna.

–Det känns fantastiskt! Jag har väntat på den här stunden. Det känns bra att flytta till en ny stad och en ny klubb, säger nyförvärvet till J-Södras hemsida om övergången.”

Själv beskriver han sig som en snabb spelare som gillar att utmana en-mot-en och att göra mål och lyfter fram Södratränaren Andreas Brännström som en anledning till att han valde att flytta till Jönköping.

– Jag vill ha den bästa tränaren, för att kunna utvecklas så mycket som möjligt som spelare. Det är den främsta anledningen. Det här är också en klubb med mycket historik och som ska vara i allsvenskan.

J-Södras sportchef Kujtim Bala utvecklar på hemsidan sina tankar om Eric Johana Omondi:

– Vi är glada att Eric väljer J-Södra, då vi vet att han är en eftertraktad spelare som flera andra klubbar har ryckt i. Det visar på ett starkt och strukturerat arbete i klubben och ett väldigt bra arbete av vår scoutingverksamhet. Eric är en spetsspelare, som är otroligt snabb och poängfarlig. Jag tror och hoppas att vår publik kommer att få njuta av att se honom på Stadsparksvallen.