Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Landslaget EM-laddar i Jönköping

I januari spelar Sverige handbolls-EM på hemmaplan. På onsdagen blev det officiellt att herrlandslaget laddar upp inför mästerskapet med en landskamp i Jönköping.

För första gången på 18 år kommer Sveriges handbollsherrar spela EM på hemmaplan i början av 2020. Spelplatser för mästerskapet är Scandinavium i Göteborg och Malmö Arena. Finalen avgörs på Tele 2 Arena i Stockholm.

Inför mästerskapet ska Sverige förbereda sig genom att möta Egypten i två landskamper. Den första matchen lagen emellan spelas i Kinnarps Arena den 5 januari och den andra i Estrad Alingsås den 7 januari.

Därmed blir det femte året i rad som Sverige mästerskapsladdar i Kinnarps Arena i samband med Hallbybollen. Hittills har det varit 7000 åskådare på läktarna varje gång.

– Det är få förunnat att få spelat ett mästerskap på hemmaplan och det är något jag alltid drömt om att få spela. Det kommer att bli en upplevelse för livet om man får möjlighet att vara med där. Att få ladda i en fullsatt arena i Jönköping, som vi gjort de senaste åren, och i Alingsås kommer att bli riktigt bra och Egypten är en tuff motståndare i våra förberedelser för att vara på topp inför EM, säger landslagets Jim Gottfridsson i ett pressmeddelande.

Den förre Alingsåsspelaren Max Darj ser fram emot att återvända till både sin gamla hemmaarena och till Jönköping.

– Jag har bra minnen både från Kinnarps Arena där jag spelat Champions League med Alingsås HK och landskamper inför mästerskapen och från Estrad Alingsås som var min hemmaarena i många år. Där spelade jag också med landslaget under min första samling 2014, så jag hoppas att jag får uppleva såväl landskamperna i Jönköping och Alingsås som EM i januari, säger Darj.