Sedan tidigare är det klart att David Gillek fortsätter som assisterande tränare i Mullsjö AIS kommande säsong. På torsdagen blev det officiellt att 54-årige Ulf Hallstensson tar över som huvudtränare och att Lisa Eskils blir assisterande tränare tillsammans med Gillek.

Det har under en tid spekulerats om just den nämnda trion, utan att Mullsjö AIS kommunicerat något konkret utåt.

– Detta har varit klart rätt länge men Ulf ville ha avslutat samtliga sina uppdrag innan vi gick ut med det, nu är det gjort och vi är oerhört stolta och glada att Ulf blir vår nya huvudtränare i en mycket spännande stab, säger sportchefen Jesper Axell.

Ulf Hallstensson under KAIS Moras final i SM-slutspelet i våras.

Foto Jonas Ekströmer/TT

Ulf Hallstensson är en meriterad tränare som arbetat i Sverige båda seniorlandslag och på innebandyförbundet. Senast tränade han KAIS Mora i damernas SSL.

– Jag har sett den ideella kraften som finns här i Mullsjö och tror att vi tillsammans kan skapa något som gör skillnad. När jag varit här som besökare har jag fastnat för en fartfylld innebandy för åskådaren och med taktiska och tekniska moment för mig som tränare. Jag är väldigt positiv till det jag sett och ser samtidigt utvecklingsmöjligheter, säger Hallstensson som har en lång meritlista.

Förutom att ha vunnit två VM-guld med damlandslaget har han tre guld med herrarna och har tidigare tränat Pixbo, Dalen, AIK och Warberg.

Lisa Eskils har en bakgrund som elitspelare och kommer senast från en kommunikationsroll på förbundet. Hennes roll som assisterande tränare i Mais är hennes första ledaruppdrag.

– Jag har tidigare fått frågan om att bli tränare under tiden när jag själv var aktiv. Då har jag inte känt mig redo att sluta spela själv men nu lockade tränarrollen mer. Det var Ulf, som jag har jobbat med under min tid på förbundet, som frågade. Vi är rätt synkade i vår syn på mycket både på och vid sidan av planen, säger Lisa Eskils.