För knappt två veckor sedan stod det klart att Lucas Frey lämnar sitt uppdrag som huvudtränare för HV71:s damer. Han hänvisade till personliga skäl.

Några dagar senare skrev Expressen att en bidragande orsak till avhoppet berodde på att Frey drabbats av en ögonskada som under hösten blivit sämre.

– Det var på en tränarutbildning för snart två månader sedan som de hade en övning ute på isen och där Lucas fick en smäll mot ena ögat som var ganska allvarlig och som gjorde att ambulansen kom för att hämta honom och körde honom till sjukhuset, sade Peter Ekelund till Expressen.

I stället klev Joakim Engström in som ny huvudtränare för laget. Nu står det också klart vem som tar klivet in som assisterande tränare – och det rör sig inte om någon duvunge.

46-åriga Riikka Sallinen, som är en av de mest meriterade hockeyspelarna genom tiderna, hoppar på uppdraget.

– Riikka sitter på ovärderlig kunskap och erfarenhet och blir en stor tillgång till oss Hon har erfarenheter och kunskaper som ingen inom damhockeyn besitter. Riikka känner till klubben och många av spelarna väl, säger Peter Ekelund i ett pressmeddelande.

Riikka Sallinen, som bor i Ljungby, slutade som aktiv spelare i HV71 förra säsongen och har spelat tre år i föreningen.