30 maj är det dags för den tredje upplagan av Park Sounds i Huskvarna Folkets Park. Tidigare år har de bokat artister som The Hives, Tove Styrke, Teddybears STHLM, Annika Norlin och Kite. Nu är det klart med de tre första artisterna för 2020 års festival. Det är svenska punkrocklegendarerna Millencollin, Ebbot Lundberg & The Indigo Children samt japanska Otoboke Beaver som har bokats.

Örebrobandet Millencollin slog igenom i mitten av 90-talet med låtar som "Move your car" och "The Story of my life". Det stora genombrottet kom sedan i början av 00-talet med skivorna "Pennybridge Pioneers” och "Home from Home". Gruppen som består av Nicola Sarcevic, Mathias Färm, Erik Ohlsson och Fredrik Larzon började i samband med det turnera världen över. Senaste skivan, "SOS", släpptes under förra året.

Även Ebbot Lundberg kommer till Huskvarna Folkets Park under endagarsfestivalen.

Foto Claudio Bresciani/TT

Ebbot Lundberg & The Indigo Children är helt enkelt sångaren i The Soundtrack of our lives med kompband. The Indigo Children är annars ett band för sig själva, då med namnet Side Effects. 2014 kom första gemensamma ep:n "Homo Futurus EP". 2016 kom skivan "For the Ages To Come". Ebbot Lundberg har annars setts i både egna tv-programmet "Ebbots ark" såväl som "Så mycket bättre".

Japanska punkrockbandet Otoboke Beaver bildades 2009 i Kyoto och började turnera internationellt 2016. Gruppen som består av enbart kvinnor har blivit hyllade av så väl musiksajter som Pitchfork och musiker som Lars Ulrich från Metallica.

Park Sounds arrangeras i Huskvarna Folkets Park 30 maj.