På måndagen kunde att J-Södra kommit överens med en klubb om en försäljning av 24-årige Dzenis Kozica. Mycket talade då för att det var allsvenska Djurgården som hade lagt ett bud på spelaren som J-Södra accepterat.

J-Södras ordförande Mats Tidstrand, som tidigare sagt att , sa då att klubben var :

– Ja, det är man alltid när man är färdig med en överenskommelse. Vi har försökt hitta bästa möjliga förutsättningar med hänsyn taget till olika saker som man måste ta in när man bedriver förhandlingar. Och i och med att man skriver på ett avtal så är man nöjd med det avtalet.

Under tisdagen bekräftade båda klubbarna att Dzenis Kozica lämnar för den allsvenskan trean som nästa år kvalar till Europa League.

– När jag fick reda på att det fanns ett intresse sa jag till mig själv att jag skulle till Djurgården – en allsvensk storklubb som spelar en offensiv fotboll som jag tror passar mig bra. Så jag är väldigt glad och stolt över att ha skrivit på, säger Kozica till Djurgårdens hemsida.

Han berättar också att han pratade med J-Södras Stefan Karlsson och André Calisir, som båda spelat i Stockholmsklubben, innan han bestämde sig.

– Båda hade väldigt mycket gott att säga om Djurgården.

Under sina två säsonger i J-Södra spelade Dzenis Kozica 55 allsvenska matcher och i år vann han den interna skytteligan med åtta mål.

– Jag har haft två fantastiska år i Jönköpings Södra och utvecklats på och utanför planen. Det är en väldigt familjär klubb där man får chansen att vara sig själv och utvecklas till att ta nästa steg i sin karriär. Jag vill tacka föreningen, alla ledare, spelare och alla fantastiska supportar som stöttat i med och motgång, säger Kozica till J-Södras hemsida.

Den mångsidige offensiva spelaren har kritat på ett fyraårskontrakt med Djurgården.