Motormässan, ”Bilsport Performance & Custom”, väntas under påskhelgen 14-17 april locka 90 000 besökare till Elmia. Mest besökare brukar alltid komma på långfredagen och påskafton och vid öppning och stängning blir det alltid köer på motorvägen och vid avfarterna. Ibland har köerna varit kilometerlånga.

Biträdande räddningschef Göran Melin informerade under måndagen ledningsutskottet i Jönköpings kommun.

Vi informerade och uppdaterade om att det under påsk råder högsta beredskap och särskilt för polisen som tillsätter extra resurser. Det har ju till och från varit särskilt bekymmersamt när mässan öppnar på förmiddagarna, men förhoppningen är att det ska rulla på förhållandevis bra och blir den folkfest det brukar vara, säger Göran Melin.

Inför ni några särskilda åtgärder i påsk?

Vad jag vet kommer hastighetsbegränsningen sänkas från 90 till 70 kilometer från Huskvarna och Ekhagen i båda riktningarna under helgen. I övrigt utökar polisen bemanningen och mässarrangörerna har som uppgift att flödet vid parkeringarna går så bra som möjligt.

Göran Melin påpekar också som arrangörer och polisen brukar göra.

Alla från närområdet som ska besöka mässan eller eventuellt någon hockeymatch i Kinnarps Arena bör i möjligaste mån gå, cykla eller ta bussen till Rosenlund.