Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunal är girl power

Vi är starka kvinnor som står upp för vår rätt. Vi är starka kvinnor som säger ifrån. Vi är starka kvinnor som vill mer. Tillsammans gör vi skillnad på våra jobb, för vår fritid och för samhället i stort. Det är vad vi kallar girl power.

Inom Kommunal finns en enorm drivkraft hos kvinnor som vill förbättra sina och sina systrars arbetsvillkor. För oss är schyssta villkor på jobbet inte bara en facklig fråga att strida för. Det är också en förutsättning för en rik fritid och ett mer jämställt samhälle. Vi är en stark kraft, en enad front, och vi gör det tillsammans. För det är med hjälp av kraften från många som vi gör allra störst skillnad.

Det är tillsammans vi kräver en rättvis pensionsålder. När regeringen höjde pensionsåldern till 67 år var vi 25 000 som sa ifrån. Vi vet att en ökad pensionsålder drabbar kvinnorna hårdast. Därför väntar vi svar från regeringen och vi kräver besked.

Det är tillsammans vi kräver större investeringar och smartare prioriteringar inom välfärden. När politiker, tjänstemän och arbetsgivare fattar beslut som går emot detta säger vi ifrån. Med vårt gemensamma fackliga engagemang kan vi påverka villkoren för oss och för våra systrar.

Det är tillsammans vi blir starka kvinnor som står upp för vår rätt, som säger ifrån och som vill mer. Det är tillsammans vi är Kommunal och vi är girl power!

Mari Yrjälä Svensson, sektionsordförande Vård&omsorg Jönköping

Elisabeth Walfridsson, sektionsordförande Vaggeryd/Värnamo

Carina Sjögren, sektionsordförande Jönköping/Värnamo Region

Carina Gardewall, sektionsordförande Barn, ungdom & service Jönköping

Maybritt Reljanovic, sektionsordförande Gislaved/Gnosjö

Christina Rosén, sektionsordförande Tranås/Aneby

Pia Schelin, sektionsordförande Eksjö

Birgitta Svensson, sektionsordförande Regionen Höglandet

Ingrid Persson, sektionsordförande Sävsjö/Vetlanda

Carina Thållén, avdelningsordförande Kommunal avdelning Sydväst

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel