Det är till Arne Adolfssons minne som cupen arrangeras. Arne gick bort i cancer 2015 och därför vill de samla in pengar till välgörenhet.

Det här gör vi för att minnas honom, för det goda han var, och samla in pengar till Cancerfonden, berättar vännen Anders Andersson.

Lagen i turneringen hette Strandängen, Gräshagen, Nyarp och Rosenlund efter de platser som lagen normalt sett brukar träna innebandy på. Sammanlagt var spelarna runt 40 stycken. Det var det gamla kompisgänget förstärkt med ett tiotal yngre förmågor.

Vi har en undre gräns på att man måste vara 50 år, men sedan har vi fått möta lite yngre killar idag också, säger Anders Andersson.

Ett av gängen, det som representerar Gräshagen, har spelat tillsammans sedan 1979 fast under namnet Festprissarna IK.

Alla har inte varit med sedan dess, det har byggts på, men det är ett par som fortfarande spelar. Vi var uppe på Smålands Fotbollsförbund för ett tag och tackade av Börje Ericsson (en i laget) som har jobbat där. Där är ju innebandyförbundet också och en kille därifrån sa att de bildades 1986, så vi är äldre än förbundet, säger Bernt Gustafsson.

Domare var Johan Adolfsson, Arnes son. Han tycker att initiativet från hans fars vänner är väldigt fint.

Det visar ju på att folk verkligen vill förändra och göra något för de sjukdomar som finns här i världen. Och sedan är det extra stort när de väljer att göra det för ens pappa och hedra honom med en cup.

I publiken fanns också Arnes fru Carina Adolfsson som tyckte att det var ett fint sätt att hedra honom på.

Jag tycker att det känns jättetrevligt att de gör det här, det är ett bra initiativ så att han fortfarande finns med i deras tankar och vänskap. Det känns jätteroligt faktiskt. Man känner ju att han lever vidare, säger Carina.

Intäkterna i turneringen går oavkortat till Cancerfonden och när turneringen närmade sig sitt slut så hade de fått in cirka 3500 kronor. Tanken är nu att det ska bli en turnering varje vår och varje höst.