Läs mer: Avgångsvederlaget: 2,5 miljoner kronor

Stadsdirektör Carl-Johan Korsås lämnar sitt arbete den första juli men får sin lön i två år framåt, totalt handlar det om 2,5 miljoner kronor.

I februari 2019 går hans förordnande som stadsdirektör ut men lönen, på 106 000 i månaden, fortsätter att rulla in fram till juli.

Det är den överenskommelse vi har, det är sådant man kommer fram till i förhandlingar, säger Ann-Marie Nilsson (C), kommunstyrelsens ordförande i Jönköping.

Ann-Marie Nilsson säger att man följer arbetsrätten och de regler som finns för den här typen av händelser. Att Korsås får betalt fram till dess att hans förordnade slutar beror på att det är den tid han blivit utlovad innan den för tidiga avgången. Men han får alltså betalt för ytterligare fyra månader, totalt handlar det om 424 000 kronor extra.

Vad har han att sätta emot i en förhandling när han avgår själv?

 Vi har kommit överens om detta. Han har gjort en väldigt bra insats i många frågor, exempelvis i Sverigeförhandlingen och har varit väldigt bra på externa kontakter. Nu är kommunen i en ny fas och vi behövde ett annat ledarskap, säger Ann-Marie Nilsson.

Kommunalrådet Carin Berggren, tidigare moderat, efter JP:s granskning. Hennes bedömning är att var vad som fick bägaren att slutligen rinna över.

 Det var toppen på isberget. Sen tror jag det är annat bakomliggande i grunden, säger Carin Berggren.

Vad anser du om avgångsvederlaget på 2,5 miljoner?

 Jag förväntar mig att kommunen följer de regler som finns kring detta.

Läs mer: TV: Korsås vägrar svara på JP:s frågor