LÄS MER Stadsdirektör gjorde konsult till IT-chef

I maj avslöjade Jönköpings-Posten att dåvarande IT-chef Kaj Stenman utreddes internt efter att facket slagit larm om hans ledarstil. I samband med detta sjukskrev sig IT-chefen. Vid årsskiftet slutade han sin anställning i Jönköpings kommun.

Kaj Stenman riktar skarp kritik mot sin tidigare arbetsgivare. Han menar att Jönköpings kommun inte har gett honom något stöd under sjukskrivningen.

I intervjun med P4

LÄS MER: Efter JP:s granskning: Toppchefen tvingas sluta – så stor blir hans fallskärm

Flera anställda har också kritiserat Kaj Stenmans ledarskap som de beskrivit som "management by fear". Kaj Stenman, säger att han inte varit hotfull utan att han praktiserat både motivering och hotifiering.

Hotifiering handlar om att man berättar om konsekvenserna och om vi inte klarar vår uppgift så är det alldeles självklart att vi får flytta verksamheten, .

Läs mer: IT-chef anklagas för hot och sexism

Vidare berättar han om hur han har sparat mellan 10 och 15 miljoner kronor, förändrat hela IT-avdelningen till att bli mer serviceinriktad och att han dessutom täppt till en rad säkerhetsbrister som enligt honom var en större skandal än Transportstyrelsen.

Människor kunde ha dött om vi inte gjort det.

LÄS MER: Så mycket har utredningarna mot Korsås och Stenman kostat