För drygt en månad sedan stod den kurator som arbetat på en skola i Jönköpings kommun och misstänks för barnpornografi inför rätta. Personen hade 18 000 bilder och 200 filmer i sin dator och mobiltelefon.

Tipset kom i förstaläget från Schweiz. Schweiziska myndigheter lämnade över ärendet till Sverige och polisen gjorde därefter husrannsakan i kuratorns hem och där beslagtog man dator och telefon.

Vunnit laga kraft

– Det här fruktansvärda beteendet som jag har haft har pågått under en längre tid. Jag har tittat på en del av materialet men inte allting, jag har inte ens vetat vad jag har haft. Det var ett maniskt nedladdande, sade personen under rättegången.

Den före detta kuratorn dömdes senare av Jönköpings tingsrätt till tre månaders fängelse samt skyddstillsyn. Åklagaren hade yrkat på fängelse i minst ett år, men tingsrätten ansåg att personen behöver behandling mot ett sexuellt avvikande beteende.

Kuratorn hade tre veckor på sig att överklaga, men eftersom inget överklagande har kommit in har domen vunnit laga kraft.