Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna döms till vård efter grovt rattfylleri

En kvinna i 55-årsåldern döms för grovt rattfylleri till skyddstillsyn med särskild föreskrift. I april körde kvinnan i diket med sin bil och analysresultaten visade att hon hade 1,58 promille alkohol i blodet när avåkningen skedde.

Kvinnan blev misstänkt för brott efter en trafikolycka på Hagaleden i Jönköping den 9 april. Kvinnan har erkänt grovt rattfylleri och har i förhör uppgett att hon har svåra problem med missbruk av alkohol.

Jönköpings tingsrätt har i domskälen särskilt tagit fasta på missbruksproblematiken och dömer kvinnan till skyddstillsyn med särskild föreskrift där hon ska genomgå en behandling på heltid i tre månader och därefter fyra timmar per vecka. Kvinnan är tidigare ostraffad och behandlingen bedöms som nödvändig och ingripande för att hindra fortsatt brottslighet.