Kvinnan har erkänt brotten och med hjälp av hennes berättelse, kontoutdrag och övervakningsfilmer har polis och åklagare kunnat kartlägga händelseförloppet.

Högsommaren 2016 hjälpte kvinnan en bekant att beställa ett kreditkort från Dnb Bank. Krediten var på 95 000 kronor. Sedan åkte hon till den bekanta mannens brevlåda och hämtade kortet och koden, innan mannen själv hann se sin post. Hon berättar att hon var med när hennes bekant ringde banken och frågade varför kortet inte kommit.

Kvinnan använde kortet till att göra uttag och handla i en lång rad butiker i och omkring Jönköping.

Under en månads tid tog hon ut 43 000 kronor och handlade för drygt 50 000 kronor, bland annat kläder, klockor, smycken och inredningsartiklar. Samtidigt använde hon sina egna bonuskort.

Av domen framgår att kvinnan förstod att det skulle uppdagas men att hon inte hade råd eller ville betala. Hon säger att hon kände press över att ha det fint hemma.

Kvinnan döms även för två ytterligare fall av bedrägeri.

Under 2015 hyrde hon en lägenhet i andra hand av en kvinna. Bedragerskan beställde möbler och inredningsartiklar på internet, med hjälp av en falsk mejladress. Beställningarna gjordes i kvinnans, som hyrde ut lägenhetens, namn.

Kvinnan erkänner även de bedrägerierna och säger i förhör att hon inte betalade eftersom hon inte hade några pengar.

Fakturor och betalningspåminnelser gick till andrahandslägenheten och det var först när lägenhetsinnehavaren inte fick någon skatteåterbärning, den hade utmätts av kronofogden, som bedrägerierna upptäcktes. Lägenhetsinnehavaren uppger i förhör att händelsen har påverkat hennes kreditvärdighet.

Kvinnan i 35-årsåldern döms, av Jönköpings tingsrätt, till villkorligt fängelsestraff. Hon ska dessutom betala 89 000 kronor i skadestånd. Soffor, andra möbler och en stor mängd kläder har beslagtagits.

Kvinnan ska också betala 80 dagsböter för en smyckesstöld som hon dömts för tidigare.