Mässan som är landets största av sitt slag börjar på torsdag Kristi Himmelfärdsdag och pågår i tre dagar. Första gången var 1975 och sedan 2005 anordnas den vartannat år.

Jakten är inte bara en hobby utan en livsstil och årets mässa belyser det faktum att Sverige är ett fantastiskt jaktland. Men samtidigt behöver man inte vara jätteintresserad av jakt för att få behållning av ett besök. Här kan man följa SM-tävlingar, pröva på allehanda skytte och mycket annat, säger Klas Brandt.

I grunden handlar det också om att få ta del av ny kunskap för att på bästa sätt förvalta våra viltstammar med hjälp av jakten.

Som alltid samlar Elmia Game Fair hela jaktbranschen grossister, importörer, återförsäljare och jaktens olika medlems- och intresseorganisationer. Mässan sägs bli en fest för alla sinnen med intressanta branschnyheter, innovationer och produkter från ledande varumärken. Ett flertal seminarium, bland annat om jaktetik och nya regler hålls under dagarna tre.

Husqvarna som var en stor vapentillverkare fram till 1970-talet finns också med via en stor vapensamling med ett 50-tal vapen tillverkade mellan 1879 till 1974, mestadels hagelvapen men också dubbelstudsare. Samlingen finns i montern Berggrens Vapen från Alvesta och de flesta vapnen är också till salu, dyrast är närmare 100 000 kronor.