Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslagsmannen återvänder till Stars: ”Känns både bra och kul”

Moussa Kone tvingas till en operation. Då agerar Wetterbygden Stars och presenterar en riktigt bra ersättare. Landslagscentern Carl Engström återvänder till Huskvarnaklubben.

28-årige Carl Engström inledde säsongen 2019/2020 i den turkiska klubben Fenerbahce Ülker. I takt med att storlagets VM-spelare kom tillbaka från världsmästerskapen i Kina så blev det av förklarliga skäl svårt för Engström att behålla platsen i respektive tresekundersområde. Det blev en ny flytt. Polen och Polpharma blev nästa anhalt.

I den sistnämnda klubben ställde ett coachbyte till det för Carl Engström, som efter ett par matcher efter tränarrockaden gick skilda vägar med klubben.

Nu står det klart att den 216 centimeter långe stjärnan återvänder till Wetterbygden Stars. Under sin sejour i laget i fjol hann han med att snitta 11,5 poäng och 7,5 returer på sina 13 spelade matcher.

– Att få in Carl betyder att vår startsträcka att få in honom i laget är betydligt kortare än om det varit en annan spelare eftersom han var med oss i fjol. Personligen tycker jag att det var synd att han lämnade oss vid denna tidpunkt i fjol då han i mitt tycke var på väg mot något riktigt bra. Nu får han och Boris (Balibrea, coachen) chans att jobba vidare och det ska bli kul att följa det fortsatta samarbetet. Att Carl är en faktor genom sin storlek vet vi redan och tillsammans med Daniel Mortensen, Jonatan Bohman och Wiggo Wiberg så känner vi oss trygga med att Moussa kan ”rehaba” i lugn och ro för att komma tillbaka starkare än någonsin, säger sportchefen Dennis Aulander i ett pressmeddelande.

– Det känns både bra och kul att vara tillbaka i Wetterbygden Stars. Jag känner ju några av grabbarna från ifjol och minns med glädje tillbaka på den goa stämning vi hade då och har förstått att det är likadant i år. Jag har följt laget under hösten och är imponerad över vilken säsong man haft hittills och jag hoppas naturligtvis kunna vara med och bygga vidare på det. Sen ser jag även fram emot att få fortsätta lära mig saker av Boris, jag trivdes väldigt bra med honom under förra året, säger Carl Engström i pressmeddelandet.

Wetterbygdens klubbledning jobbar nu hårt med att försöka få Carl Engström spelklar till lördagens möte med Södertälje.

Vad gäller Moussa Kone, som alltså ska genomgå en operation, så är klubbens förhoppning att han ska kunna komma tillbaka i spel senare under säsongen.