JIK har under vintern arbetat med befintlig trupp för att stå starkt rustade inför nästa säsong. JIK:s sportchef Magnus Ander kommenterar i ett pressmeddelande:

– Läget på spelarsidan ser riktigt bra ut, mycket tack vare att vi i tidigt skede klarat kontraktet, och kunde redan då börja prata framtid med spelarna. Vi är just nu i fas två, att söka externt efter de pusselbitar vi anser oss sakna för att ta nästa steg, att bli ett etablerat slutspelslag.

Första pusselbiten är nu klar då klubben signat Clara Olofsson, en bollskicklig back som fostrats i Fröjered och som tillbringat de tre senaste säsongerna i allsvenskan tillsammans med RIG.

Olofsson har varit på besök hos JIK flera gånger under de senaste säsongerna och klubben meddelar att den i henne får en ambitiös och bollskicklig back med goda ledaregenskaper.

Clara Olofsson, med landslagsmeriter från U19, säger så här om sin kommande SSL-karriär:

– Jag kan utlova 100 procent satsning, där jag hoppas kunna bidra med mycket energi och hårt arbete. Mina styrkor ligger främst i defensiven, men jag har under tre år på RIG utvecklat en trygghet med boll som jag hoppas kan bidra med även framåt. Jag ser fram mot SSL-debuten med viss nervositet, men mest förväntan. Helt klart har JIK något väldigt bra på gång och det känns jätteroligt att få delta i det. Det här kan bli riktigt bra.

Magnus Ander igen:

– Vi i JIK har under tiden vi följt Clara konstaterat att hon har en väl utvecklad spelförståelse, och att hon har väldigt lätt att justera sig efter nya spelidéer, så vi är såklart jättestolta att Clara valde att fortsätta sin innebandykarriär tillsammans med oss i JIK.